Εξυπηρέτηση E-shop: 2610 243655

Τηλεφωνικές Παραγγελίες : 2610 226342

Τα 5 πιο συχνά λάθη στη χρήση του αντηλιακού.

Την αξία του αντηλιακού κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στον ήλιο την γνωρίζουμε όλοι. Αυτό που πιθανόν να μη γνωρίζουμε είναι, ποιο είναι το κατάλληλο αντηλιακό για εμάς.

To #mycitypharma είναι εδώ να σας δώσει τα κατάλληλα summer tips αλλά και τις δικές μας συμβουλές και προτάσεις προϊόντων, ώστε να ζήσετε και το φετινό καλοκαίρι ξέγνοιαστοι κάτω από τον ήλιο!

Λάθος #1: Κακή Επιλογή Αντηλιακού

Ας ξεκινήσουμε όμως από την εξής ερώτηση: «Πρέπει να φοράμε διαφορετικό αντηλιακό για το πρόσωπο και το σώμα;». Η απάντηση είναι ξεκάθαρη, ναι! Κυρίως επειδή η επιδερμίδα του προσώπου είναι διαφορετική, πιο λεπτή και πιο εύθραυστη από ό,τι αυτή του σώματος. Έτσι τα αντηλιακά προσώπου έχουν σχεδιαστεί ώστε να έχουν την ανάλογη σύνθεση προκειμένου να ανταποκρίνονται επαρκώς στις ανάγκες του. Γι’ αυτό, τα αντηλιακά προσώπου είναι συνήθως κρέμες προσαρμοσμένες στους διαφορετικούς τύπους επιδερμίδας σχεδόν σαν τις ενυδατικές ενώ για το σώμα έχουν την υφή γαλακτώματος ή λαδιού.

Πώς διαλέγουμε το σωστό αντηλιακό;;;
Τα κριτήρια για να προστατέψετε σωστά την επιδερμίδα είναι τα εξής:

α) Ο φωτότυπός σας. · Αν ξεκινάτε για πρώτη φορά (για φέτος) την έκθεση στον ήλιο.
@apivita bee sun safe


β) Πιθανή φαρμακευτική αγωγή, π.χ. αντιβιοτικά, αντιισταμινικά, αντισυλληπτικά, κ.α.
@larocheposay ANTHELIOS UVMUNE 400 HYDRATING CREAM SPF 50. Απόλυτη προστασία (UVB + UVA + ULTRA ΜΑΚΡΕΣ UVA) κατά της βαθιάς κυτταρικής βλάβης. Δοκιμασμένο σε ευαίσθητο, αντιδραστικό και μη ανεκτικό δέρμα. Κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, όλους τους φωτότυπους.
γ) Εγκυμοσύνη
melascreen @ducray Αποτελεσματική φωτοπροστασία κατά των καφέ κηλίδων και της φωτογήρανσης.
δ) Ιστορικό αλλεργίας στον ήλιο (μικρά εξανθήματα).
@avene ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ MINÉRAL

Η αντηλιακή κρέμα με ορυκτό φίλτρο είναι κατάλληλη για δυσανεκτικές και αλλεργικές επιδερμίδες. Προτιμήστε γαληνική αντηλιακή προστασία Minéral, προσαρμοσμένη στον τύπο της δυσανεκτικής επιδερμίδας σας.

στ) Κληρονομική προδιάθεση για μελάνωμα

@avene sunsimed

Εξαιρετικά υψηλή αντηλιακή προστασία για το ευαίσθητο δέρμα.

Λάθος #2: Χρησιμοποιείτε το περσινό αντηλιακό σας

  • Η χρήση του περσινού αντηλιακού αντενδείκνυται, καθώς ο δείκτης προστασίας σίγουρα έχει εξασθενήσει.
  • Επισης δείτε την ημερομηνία λήξεως που αναγράφεται στη συσκευασία του προϊόντος για να αποφασίσετε αν είναι κατάλληλο για χρήση.
  • Ελέγξετε την υφή του: Εάν διακρίνονται φουσκάλες ή μικροί όγκοι, τότε αυτό σημαίνει πως τα συστατικά έχουν αλλοιωθεί και έχουν χάσει την αποτελεσματικότητά τους.

Λάθος #3: Αργείτε να το εφαρμόσετε πριν την έκθεσή σας στον ήλιο
Το αντηλιακό θα πρέπει να εφαρμόζεται 30 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο ώστε να συστατικά του να έχουν το χρόνο να σταθεροποιηθούν.

Λάθος #4: Ξεχνάτε τα σημεία-κλειδιά

Λάθος #5: Δεν το ανανεώνετε συχνά
Το αντηλιακό θα πρέπει να ανανεώνεται κάθε δύο με τρεις ώρες, ή κάθε μία ώρα όταν κολυμπάτε, έτσι ώστε η προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB να μην εξασθενεί.